محیط زیست به عنوان سرمایه ی ملی و متعلق به نسل امروز و آینده،امانتی ارزشمند در دستان ماست و صیانت و حفاظت از آن نیازمند فرهنگ سازی و آموزش در این مسیر مهم دارد و بنظر میرسد طی سالهای اخیر توجه به این امر در بین قشرهای مردمی و افکار عمومی فزونی یافته است.
روز جهانی تالابها با تلاش شهردار،شورای اسلامی شهر،فرمانداری و ادارات،محیط زیست و مهمتر از همه با همکاری سمن ها و مردم شهرستان خمیر ۱۰ تا ۱۳ بهمن در این شهر برگزار شد.
رئیس سازمان محیط زیست کشور در این مراسم اخبار نگران کننده ای از وضعیت محیط زیست کشور ارائه داد و تاکید کرد درباره ی محیط زیست عاقلانه رفتار نکرده ایم.وی در عین حال ضمن اشاره به قاطعیت سازمان در رعایت قوانین محیط زیستی گفت که تنها به دادن جواب منفی به برنامه های تولیدی بسنده نکرده و راه حل ارائه می دهد و خواستار حمایت مردم از محیط زیست شد.استاندار هرمزگان که اینروزها دغدغه ی اشتغال جوانان هرمزگانی ذهنش را سخت مشغول کرده بر بهره برداری از تالابها بمنظور جذب گردشگر و رونق اقتصادی تاکید کرد و نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز مصر به اجرای پیوست های زیست محیطی در اجرای پروژه ها شدند.
طبیعت با همه مواهب و زیبایی و احساس گاه دست یک منطقه را می گیرد و آن را بالا می برد،یک شهر را جهانی می کند و چشم دنیا را به آن جلب می نماید.
تالاب خور خوران در بندر خمیر نمونه ای از همان بذل طبیعت در حق انسان است. تالابی در دل طبیعتی بکر به مساحت ۸۵۶۸۶ هکتار از جنگهایی منحصر به فرد حرا( مانگرو )که نمونه اش کمتر جایی مشاهده شده است. اگر چه در طی صد سال اخیر دو سوم تالاب های دنیا از بین رفته اند ولی تالاب خور خوران به مدد توجه اهالی منطقه و محیط زیست استان برای نسلهای آینده حفظ شده و الان چون نگینی درخشان درشهرستان خمیر می درخشد.
چندیست که به همت جوانان سخت کوش و علاقه مند به طبیعت و محیط زیست در شهرستان خمیر و از قله های سر به فلک کشیده کوه شب در رویدر تا جلگه ی سبز و حاصلخیز کهورستان و حاشیه نشینان زاگرس از نیمه کار تا کشار و تا کناره های نیلگون خلیج فارس در بندرخمیر به صورت همدل وهمگام شب و روز و سرما و گرما نمی شناسند و از جان مایه گذاشته و تلاشهای زیادی برای حفظ و حراست از طبیعت و محیط زیست انجام می دهند.باید دست های توانمند و پیشانیهای بلند آنها را بوسید و آنها را ستود و تقدیرشان کرد.
امروز همه ی مردم در تمام نقاط شهرستان و حامیان محیط زیست در سراسر هرمزگان از ثبت بندر خمیر بعنوان یکی از شهرهای تالابی دنیا در آینده خوشحال هستند.می توان این همگرایی و همنوایی را به نقاط مشترک بیشتری بسط داد.تالاب خورخوران و جهانی شدن شهر خمیر،همچون دیگر نقاط بکر و زیبای استان، چشم دنیا را به روی خمیر و هرمزگان گشوده خواهد کرد و اینک نوبت مسئولین است که چشم خود را به گردشگری استان باز کنند و با برنامه ریزی و سرمایه گذاری درست و تبلبغات شایسته،پای دنیا را نیز به این مناطق باز نمایند .جای بسی تاسف است کشوری که رتبه پنجم دنیا در جاذبه های طبیعی و رتبه ی دهم دنیا در جاذبه های تاریخی و باستانی را دارد سهمش از صنعت گردشگری و توریسم یک درصد باشد.
استان هرمزگان و بالاخص شهرستان خمیر باید از این فرصت تاریخی و مهم کمال استفاده را ببرند.هرمزگان استعدادهای بالقوه ی زیادی برای این صنعت دارد.تنوع فرهنگ ،زبان،رنگ و قومیتها در مناطق مختلف و صنایع دستی منحصر به فردی که با دستان زنان و دختران این استان خلق می شود می تواند چاشنی خیلی خوبی برای ذائقه ی مغرب زمین،شرق آسیا و حتی عربها باشد.
عبدالسلام جمالی - روزنامه نگار و فعال اجتماعی - عضو شورای شهر رویدر
|